Докато целият свят е вперил очи в Мондиал 2018, сезон 2018/2019 в Шампионската лига започва да се прокрадва на хоризонта. Днес българския шампион Лудогорец ще научи името на своя съперник в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани ще опитат да пробият за трети път в групите на най-престижния клубен турнир, макар че по новия регламент на турнира задачата става още по-трудна от преди.

Проследете жребия на живо с Gong.bg!

От 13 часа българско време в централата на УЕФА в Нион ще се изтегли жребия, като участващите в този начален етап 32 отбра бяха разделени в три групи – две с по 10 тима и една с 12. При тези разбивки „орлите” попаднаха във втори поток, където ще бъдат от страната на поставените. Така техни потенциални съперници са Викингур (Фарьорски острови), Крусейдърс (Северна Ирландия), Корк Сити (Ирландия), Валур Рейкявик (Исландия) и тим, преминал предварителния кръг.

Първите срещи от първия квалификационен кръг в ШЛ ще се играят на 10/11 юли, а реваншите са седмица по-късно – съответно на 17/18 юли.

Вчера българският шампион потегли към Австрия, където ще проведе втория си подготвителен летен лагер.