Ако Левски започва лудата европейска вечер за родните отбори този четвъртък, то шампионът Лудогорец я завършва. И ако "сините" са близо до източния край на континента с гостуването си в Кипър, то шампионите са на над 3000 км на северозапад на друг остров - Исландия. 

И ако трябва да продължим паралелите между двата тима, "сините" ще играят под жаркото средиземноморско слънце, докато "орлите" ще се борят със студа насред разгара на лятото. А и това няма да е единственото неудобство за тях, защото ще играят на стадион с изкуствено тревно покритие, което определено дава предимство на домакините от Валур. 

Този мач можете да гледате от 22:00 часа в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG с всичко най-интересно, което се случва в него. 

Родният евробоец за първи път се изправя срещу отбор от Исландия, въпреки че вече има почти 80 мача в Европа. Точно затова неизвестните пред наставника Стойчо Стоев в тази епопея са много и той трябва да е изключително внимателен. 

От състава му ще липсват две от емблемите на Лудогорец - Марселиньо и Козмин Моци. Бразилецът е изваден от групата заради ехидната си реакция при смяната в мача с Ференцварош в Разград миналата седмица, а румънецът си изпроси червен картон тогава и е наказан. 

Но и без гонещите 35-годишна възраст ветерани българският шампион е фаворит в тази битка заради името и постиженията си на европейската сцена през годините. Всички нови попълнения са на разположение, в групата е и излекувалият травмата си бразилец Вандерсон. 

Добрата новина за Стоев е също така, че отборът му вече понатрупа мачове от началото на сезона и това ще е шестият му официален мач от началото на юли насам. Това е важно срещу тим като Валур, защото домакините от Рейкявик отдавна са в игрови ритъм, защото първенството им е в разгара си. 

За Лудогорец този турнир е спасителната сламка за евроамбициите му. Целта пред тима още преди началото на кампанията беше влизане в групите или на Шампионската лига, или на Лига Европа. Е, Стоев и компания не успяха да прескочат тежкото препятствие Ференцварош в Шампионската лига и сега остава трънливият път през квалификациите във втория по сила турнир, за да се стигне до груповата фаза. 

Победителят от този сблъсък най-вероятно ще срещне уелския ТНС в следващия кръг. Тимът от Албиона загуби с 0:2 като домакин от ФК Копенхаген в Шампионската лига, а отпадналият от този сблъсък продължава в шампионския поток на Лига Европа, където е и Лудогорец.