Българският шампион Лудогорец стартира своята кампания в Лига Европа с мач срещу чешкия гранд Славия Прага. Сблъсъкът е тази вечер от 22:00 часа на стадион „Хювефарма арена” в Разград.

Според новия формат на надпреварата Лудогорец ще премери сили с осем различни отбора, като ще има четири домакинства и четири гостувания. Амбициите на "орлите" са да запишат победен старт срещу Славия Прага.

„Винаги има вълнения преди мач. Радващо е, че ще играем в основната фаза на Лига Европа срещу сериозни отбори. Важното е да се представим добре. Ще срещнем осем различни противника. Радващото е, че ще започнем с домакинство. Надявам се да стартираме с добър резултат. Запознати сме със състава на Славия Прага. Изправяме се срещу много агресивен, ръстов отбор. Трябва да внимаваме с техните силни страни и да им противодействаме по най-добрия начин. Имаме идея как ще се случи това“, коментира треньорът на Лудогорец Захари Сираков.

Опитният халф на Лудогорец Ивайло Чочев разкри какви са очакванията му от двубоя. „Мисля, че ни очаква много тежък мач срещу доста добър отбор. Треньорите ни запознаха с техния стил на игра. Много сериозен мач ни очаква срещу добри изпълнители. Ако влезем концентрирани, може да постигнем добър резултат. Важно е да тръгнем с положителен резултат, защото след това ще има спокойствие. Трябва да изпълним всичко, което се изисква от нас”, коментира Чочев.

В следващия си мач от Лига Европа Лудогорец гостува на Виктория Пилзен на 3 октомври.