Лудогорец гостува на Балкани в първия си мач от квалификациите за тазгодишното издание на Шампионската лига. Срещата на стадион "Фодил Вокри" в Прищина е тази вечер от 21:45 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка. 

Целта пред разградчани през това лято е отното да стигнат до груповата фаза на турнира. За последно отборът участва там през 2016 година. 

До момента Лудогорец се подсили с двама нови - крайните защитници Сон и Марсел Хайстер. Клубът продаде голмайстора си Игор Тиаго на Брюж и все още не му е намерил заместник. 

Съперникът на българите грабна втора поредна титла на Косово през миналия сезон, като се пребори със състава на Дрита. През миналия сезон тимът от Суха река показа, че не е никак случаен отбор и игра в групита на Лига на конференциите. 

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев няма да може да разчита на наказаните Оливие Вердон и Якуб Пьотровски. Очаква се на техните места в титулярния състав да попаднат Игор Пластун и Мануел Шоу. Сред картотекираните за тези мачове не е и един от новите - Сон. Другият - Марсел Хайстер, ще е титуляр отляво на защитата. В средата на терена до Шоу ще е Клод Гонсалвеш, а пред тях играта ще връзва Густаво Нонато. По крилата ще нападат Кирил Десподов и Кайо Видал, а на върха на атаката без алтернатива е Матиас Тисера. 

Главен съдия на мача е израелецът Гал Лейбовиц.