Шампионът на България Лудогорец постигна жадуваната победа над Нордселанд и продължава евроучастието си и след Нова година. "Орлите" надвиха коравите датчани с 1:0 със страхотен гол на Якуб Пьотровски в 79-ата минута на последния мач от група "G" на Лигата на конференциите. 

startphoto.bg
92 снимки

В същото време Фенербахче отвя с 4:0 Спартак Търнава. Турският гранд завършва първи в групата с 12 точки, колкото има и Лудогорец. "Орлите" обаче финишират втори заради по-лоша голова разлика от "фенерите".

Лудогорец не само продължи напред, но и счупи 21-годишен български карък срещу датчани. Точно толкова време родните тимове нямаха домакинска победа в евротурнирите над представители на скандинавската държава. За последно това беше сторил Левски - 4:1 срещу Брьонби през 2002 г. Оттогава българските отбори имаха шест домакинства срещу датчани, в които бяха регистрирани две равенства и четири загуби. 

Съперник на Лудогорец в плейофа за място на 1/8-финалите ще бъде някой измежду завършилите трети в груповата фаза на Лига Европа. Жребият ще се тегли в понеделник (18 декември).
Нордселанд завършва трети с 10 точки и напуска турнира, въпреки че победи със 7:1 Лудогорец и с 6:1 Фенербахче при домакинствата си на изкуствения терен в Дания. Тази вечер обаче "орлите" отмъстиха за тежкото поражение и след последния съдийски сигнал радостта беше за българския шампион.