Лудогорец гостува на нидерландския гранд Аякс в реванша от плейофите за групите на Лига Европа. Двубоят на "Йохан Кройф Арена" е тази вечер от 21.00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 3, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Срещата ще бъде ръководена от словака Иван Кружляк.
В днешния мач срещу Аякс българският шампион ще играе за честта си, след като загуби с 1:4 у дома в Разград. Това заяви и наставникът на "орлите" Ивайло Петев, който призна, че отборът му вече мисли за Лигата на конференциите, където си гарантира участие в груповата фаза на турнира.
 
Домакините от Аякс ще са без голямата си звезда Мохамед Кудус, който записа хеттрик в първата среща. Той бе продаден на Уест Хем за 42 млн. евро веднага след двубоя на "Хювефарма Арена". До последно под въпрос за двубоя ще бъде халфът Стивън Бергхаус, който беше болен и не е възстановен напълно.
 
След изтърпяно наказание в състава на Лудогорец се завръща идранският защитник Франсиско Гомес-Сон, който получи червен картон за удар без топка в мача с Олимпия Любляна (1:2) и получи санкция от три мача.
 
В Аякс няма да могат да разчитан на четири от новите си попълнения - Йосип Шутало, Гастон Авила, Чуба Акпом и Георгес Микаутадзе.