Лудогорец се оказал всъщност сред най-печелившите от ШЛ

Лудогорец и тимовете от неговия ранг всъщност се оказват най-печелившите от участието си в Шампионската лига. Или поне от груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир. 

Това си личи от думите на председателя на Асоциацията на европейските клубове Карл-Хайнц Румениге. Тази организация участва активно в програмата за преразпределение на приходите от надпреварата и разкри защо тимове като българския шампион печелят най-добре от новата форма на раздаване на пари от наградния фонд. 

"Най-големи печалби като процент ще има за клубовете от средната класа на Европа. Говоря за Лудогорец, Селтик и други такива. Причината е, че вече разпределението на парите от наградния фонд не е вече с тежест от 40% на телевизионните права, както беше доскоро."

"Сега сме го намалили до 15% в Шампионската лига и 25% в Лига Европа. Това означава, че остават повече пари за отборите от държави, в които телевизионните права не са толкова скъпи. А например англичаните, които доскоро получаваха по 40% от наградния фонд заради скъпите права, сега ще взимат по-малко, за сметка на останалите държави", коментира Румениге. 

УЕФА все още не е обявила какви суми ще даде на участниците в тазгодишното издание на Шампионската лига, но със сигурност постъпленията за Лудогорец ще са доста добри заради доброто представяне в груповата фаза, а и заради самото достигане до нея. 

Свързани материали

  • БГ-мигове от Шампионската лига: Лудогорец - Базел БГ-мигове от Шампионската лига: Лудогорец - Базел
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Лудогорец Шампионска лига Карл-Хайнц Румениге

Евроучастници