Лудогорец излиза във втория си мач от груовата фаза на Лига на конференциите. От 22:00 часа „зелените“ ще мерят сили с датския Нордселанд в град Фарум, недалеч от Копенхаген.

Двубоят ще може да проследите минута по минута на Gong.bg.

Лудогорец влиза в двубоя в наглед добра позиция. Българският клуб победи с 4:0 Спартак Търнава в първия си мач от групата и въпреки че е минал само кръг от надпреварата, е начело с най-добра голова разлика. Формата на разградчани също е каквато трябва да бъде. В последния си мач в България Лудогорец победи Левски с 1:0 насред „Георги Аспарухов“.

След тромавото начало в efbet Лига, тимът на Ивайло Петев се надигна и влезе в обичайното си русло.

Наставникът Петев определи Нордселанд като симпатичен отбор на официалната пресконференция преди двубоя: „Доста симпатичен отбор, следя го от години. Винаги имат добри африкански таланти. Играят комбинативен футбол, доста млад отбор. Играят футбол, без значение от резултата. Важно е ние какво ще правим и колко ще им позволим да играят".

Скандинавският тим ще гони задължителна победа на свой терен. Нордселанд загуби с 1:3 от Фенербахче в първи кръг на ЛК и при нова загуба може да се озове в доста незавидна позиция за класиране напред.