УЕФА обяви официално разпределението на парите между клубовете за миналия сезон в Лига Европа, като сред тях е и българският шампион Лудогорец, който участва в груповата фаза. Разградчани бяха в Група А заедно с отборите на Байер Леверкузен, ФК Цюрих и АЕК Ларнака, но не продължиха през пролетта.

И въпреки това, постъпленията в касата им са грандиозни за българските размери. Според разпространената от УЕФА разбивка става ясно, че родният евробоец е спечелил 5 919 035 евро. В тази сума са включени средствата само за достигането до групите (2.75 млн. евро), сумата за коефициента на тима (1.571 млн. евро), маркетингов дял (680 хил. евро), точките в мачовете (760 хил. евро) и др. 

Приблизително толкова "орлите" вече спечелиха и през настоящия сезон, като сумата ще се увеличи заради достигането им до 1/16-финалите, където ще се изправят срещу италианския гранд Интер. Тази година "орлите" със сигурност ще заработят доста над 6 млн. евро само от Лига Европа. 

Лъвският пай от общия награден фонд от 559,2 милиона евро в турнира за миналия сезон е получил английският Челси, който и триуфмриа като победител в надпреварата - 46,3 милиона, следван от финалиста Арсенал с 38,9 млн. и Айнтрахт - 27,3 млн. евро.