Онова време от годината за Лудогорец отново дойде.

Решителният миг, който дели шампиона на България от мечтаните групи в Шампионската лига, е тук.

Тази вечер, от 21.45, разградчани посрещат Виктория Пилзен в първи плейофен сблъсък, чийто краен победител отива при големите.

СЛЕДИ МАЧА С GONG.BG ТУК!

Лудогорец вече има минимум гарантирано участие в групите на Лига Европа, но тези в Шампионската лига са голямата цел и най-сладката награда.

Тази година Лудогорец вече победи веднъж чешкия противник, в оспорвана контрола, но сега ще трябва два пъти да излезе отгоре в битката с Виктория Пилзен.

Виктория отстрани азерския Карабах, с гол на чужд терен, за да стигне до този плейоф, а у дома записа две победи от старта на първенството.

Лудогорец има предимството с повечето официални срещи зад гърба си дотук - два кръга квалификации и два мача в Първа лига.

Разградчани отстраниха Младост Подгорица и Цървена звезда до плейофа.

Въпреки поражението от Левски в първенството в последния кръг и контузията на Абел Анисе, Георги Дерменджиев е уверен, че отборът му има всички аргументи за успех.

„Наистина има разлика от предишното ни участие в плейоф. Разликата е, че тогава бе за първи път и отборът успя да влезе. Смятам, че сега отборът има много по-голяма рутина и футболистите знаят как да изиграят един такъв двубой,“ заяви той.

Старши треньорът на Виктория Пилзен Роман Пиварник обяви, че познава добре качествата на Лудогорец, и ще се опита да им противодейства.

Най-интересната в световен мащаб фигура в двубоя безспорно пък ще е реферът на двубоя на Националния стадион - Марк Клатенбърг. Най-добрият съдия в Европа получи наряд и ще излезе с двата тима тази вечер.

Междувременно, УЕФА изпрати и специалната технология на голлинията вече и в България. Устройството, което ФИФА и УЕФА налагат, за избягване на сериозни грешки, бе монтирано на Националния стадион "Васил Левски" във вторник.

Двамата треньори не разкриха съставите си, но Лудогорец се възползва от възможността за промяна в европейската си картотека 24 часа преди първия плейофен мач. Шампионите картотекираха за двата мача с чехите последното си ново попълнение Густаво Кампаняро, който до този момент бе извън сметките. Халфът заменя в списъка на разградчани контузения Абел Анисе.