Отборът на Лудогорец се изправя срещу датския Нордселанд  в последния си мач от група G на Лига на конференциите. Двубоят на "Хювефарма Арена" е днес от 19:45 часа и ще може да го проследите на живо в Gong.bg.

Битката за първите две места между Лудогорец, Нордселанд и Фенербахче е доста заплетена, като и трите тима имат шанс да продължат напред при различен развой на събитията днес. Към момента датчаните са лидер с 10 точки, докато българският и турският тим са с точка по-малко.

"Орлите" държат съдбата си в собствени ръце и с победа пред собствена публика ще са сигурни за излизане от групата. Допълнителен стимул за момчетата на Георги Дерменджиев ще бъде унизителната загуба в Дания от този съперник с 1:7 в началото на октомври. Ако Лудогорец и Нордшеланд направят равенство, то шампионите на България ще завършат на втора позиция, при положение че Фенербахче не победи словашкия Спартак Търнава у дома. Разградчани имат шанс да се класират за плейофите в турнира напролет дори и при загуба, ако Фенербахче също загуби своя мач, но тогава ще се гледа головата разлика, в която към момента Лудогорец има един гол предимство. Спартак Търнава ще завърши на последно място в групата независимо от резултата в последния си мач.

Първото място в групата носи директно класиране за осминафиналите в надпреварата, докато вторият ще играе плейоф с отбор, дошъл от Лига Европа.

"Отборът е изморен и психологически, и физически в края на годината, но мисля, че играчите ще се справят. Има контузени, трябва да видим кои ще се справят и утре ще определим кои могат да играят. Нордшеланд е много добър отбор. Физически здрав и обигран отбор. Мачът ще бъде тактически и от двата отбора, надявам се ние да спечелим. Отборът доста узря и разбра как трябва да се играят мачовете, за да се печелят", коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, който сподели, че инфарктната победа в дербито с ЦСКА в неделя е повдигнала самочувствието на неговите футболисти.