Лудогорец гостува на датския Мидтиланд в първи мач от Група F на Лига Европа. Двубоят стартира в 19:45 часа и ще бъде проследен на живо на сайта Gong.bg.

Разградчани имат стари сметки за уреждане със съперника, след като преди малко повече от година датчаните отстраниха „орлите“ в квалификациите на Шампионската лига след победа с 1:0 на „Хювефарма Арена“.

Лошата новина за българския шампион е, че треньорът на тима Валдас Даамбраускас първо не отпътува с отбора за Дания, а след това от клуба информираха, че е с COVID-19. Въпреки това в Лудогорец има настроение и играчите са мотивирани да стартират с победа участието си в Лига Европа. Тимът ще бъде воден от Станислав Генчев.

"През тази година, който и да влезе да играе, защитава мястото си. Надявам се отсъствието на някои футболисти да не се отрази и в утрешния мач. Надяваме се да играем добър футбол и да направим добър мач. Победата е цел за всеки мач и утрешната среща не е изключение. Мидтиланд продадоха доста футболисти, но начинът им на игра - агресивен футбол с повече единоборства между здрави футболисти, е запазен. Типично за скандинавските отбори, залагат на физически здрави футболисти. Ние извадихме поуките си от Малмьо, така че надявам се да покажем и на практика, че се учим от грешките си. Силите са изравнени. Всеки може да победи всеки. Няма изявен фаворит, което е добре за нас. Ще се борим за първото място, дано да успеем да го спечелим", заяви Генчев преди мача.