Отборът на Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от груповата фаза в Лигата на конференциите. Двубоят стартира в 22:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.


Разградчани влизат в мача след изненадваща загуба у дома срещу Славия (2:3) в последния кръг на efbet Лига. Това бе и първа загуба за българския шампион в първенството ни след завръщането на Георги Дерменджиев.

В първия мач между Лудогорец и Спартак Търнава "орлите" записаха категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията.

Ситуацията в Група H е заплетена като Фенербахче води с 9 точки, а Нордселанд е втори със 7 пункта. Лудогорец пък е с точка зад датчаните, които днес приемат Фенербахче. Именно затова за разградчани е много важно да победят Търнава и да се надяват на благоприятен развой в другата среща, с който да се озоват в позициите, даващи право на участие в следващата фаза на Лига на конференциите.

Спартак Търнава обаче влиза в днешния сблъсък след пет поредни успеха в първенството на Словакия и равенство в Дания с Нордселанд. Андрей Джурич няма да е на разположение за тима, както и Азис Осени, а пък Ян Бернат ще виси до последно.

За гостуването в Търнава Дерменджиев има сериозни кадрови проблеми. Националът Спас Делев отпадна в последния момент заради настинка. Халфът Иван Йорданов също не попадна в групата за Словакия. 23-годишният национал се възстановява след операция на херния. Аут от сметките на Дерменджиев е и Марсел Хайстер. Трайно контузен пък е Диниш Алмейда.


22:00 / Спартак Търнава - Лудогорец

Спартак Търнава: Такач, Кощърна, Щетина, Коша, Даниел, Байнович, Желкович, Буката, Офори, Дуриш, Азанго

Треньор: Михал Гаспарик

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Сундберг, Вердон, Недялков, Нареси, Пьотровски, Гонсалвеш, Видал, Дуа, Текпетей

Треньор: Георги Дерменджиев