В дебюта на Антони Здравков начело на Лудогорец, „орлите“ гонят задължителна победа срещу АЕК Ларнака в мача от третия кръг на Група А на Лига Европа. Само така разградчани ще запазят шансовете си за класиране за фазата на директните елиминации напролет.

Двата състава, които ще премерят сили на стадион GSP в кипърската столица Никозия от 19:55 часа тази вечер, имат сходна участ досега в турнира. И АЕК, и Лудогорец имат нулев точков актив след първите два мача в потока, като възлагат сериозни надежди на предстоящата среща. Междувременно Байер Леверкузен и Цюрих заемат първите две места с по шест точки, като немският тим е начело заради по-добри показатели.

В щаба на домакините с различни оплаквания са Мариос Антониадис, Начо Касес и Даниел Мойсов, като не е ясно дали ще са на разположение на Андони Ираола. Самият треньор на кипърците призна, че не планира значителни промени в тактическата схема на своя тим, сравнено с двубоите с Цюрих и Байер Леверкузен.

Лудогорец срещу Левски

източник: LAP.bg

На пресконференцията преди мача испанският специалист изтъкна преимуществата на българския първенец, като изрази и очакванията си за труден мач.

Междувременно в лагера на „орлите“ известни въпросителни има около възможността за участие на централния нападател Клаудиу Кешеру. Румънецът имаше оплаквания преди гостуването в Кипър, но все пак се включи в официалната тренировка на разградчани преди срещата. Това неимоверно е окуражителен знак за Антони Здравков, който обясни, че ще се преценява в зависимост от състоянието на футболиста.

По време на шампионатния мач с Левски (2:1) Козмин Моци и Яцек Горалски извадиха рамене, но няма нищо притеснително около тях и се очаква двамата да са на линия. Иначе аут е по-трайно контузеният Абел Анисе.

Антони Здравков отбеляза на брифинга преди сблъсъка, че ще изисква повече концентрация от своите момчета в защита и атака, но бе категоричен, че предстоящият мач не е като финал за Лудогорец.

В двата мача до момента в груповата фаза на втория по престиж турнир на Стария континент, Лудогорец, под ръководството на Пауло Аутуори, записа две поражения – с 0:1 при визитата си на Цюрих и с 2:3 от Байер Леверкузен (след пълен обрат в полза на „аспирините“ в Разград). Предстоящият съперник на българския състав също не успя да вземе нищо от тези два опонента – 2:4 срещу германците и 0:1 от швейцарците.

Срещата между АЕК Ларнака и Лудогорец започва в 19:55 часа и ще може да бъде следена в Gong.bg и на честотите на Дарик радио.