Германският клубен футбол е във възход, но едва ли в страната искат да си спомнят изминалата седмица в евротурнирите. В нея и шестте представителя на Бундеслигата загубиха срещите си в Шампионската лига и Лига Европа. 

Домусчиев: Лудогорец доказа, че е голям отбор

Такова нещо не се е случвало на местните тимове от 1981 г. или вече 36 години. За последно тогава шестте представителя на страната загубиха всичките си мачове в рамките на един кръг. 

Страхотен Лудогорец и голяма европейска победа над Хофенхайм

Сега това сториха Байерн, Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг в Шампионската лига, както и Херта, Кьолн и Хофенхайм в Лига Европа. Последният загуби от родния шампион Лудогорец в Разград с 1:2, след като водеше с 1:0. 

Тайната на Херо за успеха

Попадението за Хофе беше рекордно за Германия - то беше най-бързо отбелязаното за местен тим в Лига Европа след само 96 секунди игра. Негов автор беше чехът Павел Кадержабек, който обаче беше крайно критичен към отбора след края на двубоя. 

"Играхме невероятно слабо, много зле! Вече са минали два мача, а ние имаме две загуби. Задачата ни става много, много трудна. Това е Лига Европа, тук всички двубои са много трудни", сподели Кадержабек.