Лудогорец има нужда само от точка в гостуването си на Хофенхайм, за да продължи напред в Лига Европа. Но дори и при загуба разградчани могат да се надяват да продължат напред, ако прекият им конкурент Истанбул Башакшехир не успее да победи лидера в групата Брага. 

Но по всичко изглежда, че "орлите" не могат да чакат помощ от отдавна класиралите се напред португалци. Треньорът им изглежда е отписал мача в Турция и е напълнил състава си с младоци и резерви, както и доскоро контузени играчи, които нямат игрова практика. 

Наставникът Абел Ферейра няма да ползва цяло съзвездие от играчите си. Аут от сметките му са наказаният Рикардо Ферейра, контузените Паулиньо, Секейра, Франсерджо и Марафона, а ще бъдат спестени усилията на Матеус и Андре Морейра. 

Така цели седем титуляри на Брага няма да са на линия за този мач, а в групата попадна дори голобрадият юноша Тринсао, който е на 17 години. В състава се завръщат контузените от дълго време насам Раул Силва и Росич, които не са играли от месеци и нямат никаква игрова практика.