Прелюбопитни условия ще посрещнат отборите на Лудогорец и Сутиеска в реванша помежду им от първия квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига.

Тимът от Никшич ще приеме родния шампион на “DG Арена” в Подгорица, който е дом на местния ФК Подгорица поради ангажирането на националния стадион от страна на друг местен клуб Дедич за дуела му с Динамо Минск от Лигата на конференциите.

Арената разполага с две трибуни, ала една от тях е без Акт 16, което прави организацията на двубоя по-деликатна. Всички привърженици ще бъдат настанени в северната част, като за феновете на “орлите” е отредена специална метална клетка, от която видимостта е много сложна.

Драган Иванов, Gong.bg
6 снимки

Сутиеска няма право да настанява привърженици в отсрещната секция, а на стадиона се очаква да присъстват около 1500 човека общо, като близо 100-ина ще дойдат от Разград.

Именно лошите условия за гостуващите българи изнервиха шефовете на “орлите”, след като делегатът на УЕФА обясни, че с координацията на местната полиция е взето решението феновете да бъдат настанени на едно и също място.

В допълнение към този факт е, че играчите, водени от Анте Шимунджа ще трябва да се преобличат в съблекалните, които се намират на 50-60 метра от стадиона и този път трябва да се извърви сред феновете, които ще посетят мача от Шампионска лига.

В крайна сметка часове преди мача все пак домакините сложиха седалки в клетката с привърженици на Лудогорец.

 

Драган Иванов, специален пратеник на Gong.bg в Подгорица.