Натоварен график, изпълнен с очаквания, предстои на българските отбори в Лига Европа тази вечер. Добрата новина е, че от трите ни евроучастника, поне един е 100% сигурен за плейофите за влизане в групите на турнира. Това е шампионът Лудогорец. 

Разградчани имат протоколно гостуване в Уелс на местния ТНС, като сами си направиха живота лесен след погрома в първия мач. На свой терен те разсипаха първенеца на британската държава с 5:0 и сега могат да си позволят по-лежерно темпо в гостуването и дори да запазят сили за битките в efbet Лига. 

Началото на мача е 20:30 часа, като можете да го проследите директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим абсолютно всичко по-интересно и на GONG.BG.

И въпреки протоколния характер на срещата, наставникът Стойчо Стоев иска да види мобилизация от момчетата си. За него победата е задължителна, независимо от гарантираното продължаване напред, тъй като всеки успех на европейска земя носи най-малкото престиж. 

Освен това, той ще разчита на играчи, които трябва да докажат, че могат да се сборят за титулярната фланелка на "орлите", тъй като получават по-малко шансове за изява. В България останаха основни играчи като Антон Недялков, Джордан Икоко и Абел Анисе. Други титуляри пък ще са на пейката и силите им също ще бъдат спестени. 

Очаква се шанс за изява да получат играчи като Рафаел Форстър и Станислав Манолев, както и ветераните Козмин Моци и Светослав Дяков, които все по-често страдат от ротацията в състава на Стойчо Стоев. Новият национал Вандерсон също се очаква да е титуляр, както още Джоди Лукоки, Дан Битон, Ренан дос Сантос и Сисиньо. 

Този двубой ще е една прекрасна подгрявка за родния шампион за директния плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Ако не стане някакво истинско футболно чудо, следващата седмица Лудогорец ще приеме Марибор в първия двубой от този сблъсък. Реваншът в Словения ще е на 29 август.