Левски се изправя срещу Шкупи Скопие във втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Първата среща е в четвъртък в столицата на Северна Македония и ще стартира в 22:00 часа. 

Съперникът на "сините" участва в евротурнирите във всяка кампания от сезон 2018/19 насам. През миналия сезон Шкупи изигра запомнящи се мачове в квалификациите на Шампионската лига срещу Динамо Загреб. Двубоят на "Максимир" завърши 2:2, а в ответния сблъсък "модрите" се наложиха с 1:0. В тези срещи за Шкупи блеснаха трима футболисти, но само един от тях все още е в отбора. Става дума за Съндей Адетунджи, Фреди Алварес и Реналдо Сифъс. Първият влезе в конфликт с ръководството на клуба и беше освободен, а вторият беше продаден на тайландския Патум. 

Шкупи отстрани литовския Хегелман, за да стигне до мачовете с Левски. Северномакедонците изиграха впечатляващ първи мач като гост и спечелиха с 5:0. В тази среща блесна Сифъс, който се отчете с четири гола. 23-годишният ямаец се очертава като най-голямата заплаха за вратата на Левски. Той играе основно като ляво крило, но може да действа отдясно, както и като централен нападател. Реналдо Сифъс е част от Шкупи от миналото лято, когато беше привлечен от Арнет Гардънс. Ямаецът е и най-конвертируемият футболист на съперника на Левски. Transfermarkt го оценява на 600 хил. евро. 

Възпитаниците на Николай Костов трябва да внимават особено много и за действията на алжиреца Уалид Хамиди. 26-годишният футболист играе като офанзивен халф или крило. Той пропусна звучния успех над Хегелман в Литва, тъй като не получи виза. Хамиди е един от най-постоянните играчи на Джихат Арслан, като предимно е използван зад нападателя. Той дойде в квартал "Чаир" преди две години от Скикда. До момента за Шкупи има 67 мача, в които е вкарал 6 гола и е направил 7 асистенции. 

Играта на Шкупи "връзва" бразилеца Кевен Путита. Почти всяка атака на отбора минава през 24-годишния играч. Той е под наем в отбора от бразилски Монте Азул, като договорът му е до края на годината. Кевен се разписа веднъж във вратата на Хегелман, а за Шкупи има 9 гола и три асистенции в 48 мача. Оценен е на 400 000 евро. 

Футболистите на Левски трябва да бдят зорко и за действията на Кристиян Трапановски. Той действа основно като ляво крило, но може да играе и на върха на атаката. Трапановски е част от Шкупи от 2021 година. В 85 мача за отбора има 9 гола и 10 асистенции. 

Бившият играч на Септември София Суад Сахити е считан за един от най-важните футболисти на Шкупи. Той е високо ценен от треньора Джихад Арслан. Сахити беше привлечен това лято от ФК Лапи, но все още не се намира в добра кондиция. Очаква се 28-годишният Суад, който е роден в Белград, да бъде резерва в първия мач срещу Левски, но със сигурност ще се появи в игра. Той също може да действа на няколко позиции в атака, макар коронната му да е на дясното крило. Офанзивният футболист беше част от столичния Септември в началото на 2019 година, като изигра 12 мача, в които вкара един гол и направи три асистенции. Той се задържа в "Драгалевци" само шест месеца, след което премина в полския Висла Плоцк. 

Виктор Вутов и Симеон Божинов, пратеници на Gong.bg в Скопие