Отборът на Левски излиза тази вечер на „Герена“ в мач реванш от втория квалификационен кръг от Лига Европа срещу АЕК Ларнака. Преди седмица момчетата на Петър Хубчев допуснаха тежка загуба с 3:0 в Кипър, която ги изправя пред почти непосилната задача да са първия български клуб елиминирал съперник след толкова тежко поражение в първия двубой. Срещата може да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и минута по минута на GONG.BG.

Надеждата за „сините“ идва от много доброто първо полувреме в първия двубой в Ларнака, преди злощастния червен картон на Живко Миланов. Възпитаниците н Хубчев контролираха събитията на терена, като нападателят Дени Алар се отчете със сериозен пропуск рано в двубоя. Задачата все пак ще бъде допълнително утежнена от липсата на фенове на Левски на стадиона, които да вдигнат своите любимци допълнително.

„Сините“ постигнаха важна победа с 3:1 срещу Ботев в третия кръг от първенството, което със сигурност ще възвърне увереността в техния лагер. Хубчев не скри, че ще се наложи да играе всичко или нищо.

„Ясно ми е, че ще трябва да рискуваме максимално. Левски ще излезе да атакува от първата минута. Дали това ще ни е достатъчно ще видим след края на двубоя“.

Треньорът на гостите Иманол Идиакес, от своя страна, предупреди своите състезатели, че нищо все още не е решено, като от тях ще се изисква максимална концентрация през 90-те минути.

Очаква се АЕК да продължи да залага на схема 4-3-3, както и в първия двубой. За Левски начело на атаката се предполага, че ще започне Станислав Костов, а зад него ще действа Франко Мазурек, който получава шанс да покаже на какво е способен, след като звездата Давиде Мариани беше продаден в състава на Шабаб ал Ахли.

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Горанов, Найденов, Каргас, Рейш, Паулиньо, Мазурек, Станислав Иванов, Тиам, Райнов, Станислав Костов

АЕК Ларнака: Тоньо, Гонзалес, Трайолс, Моисов, Раул, Хевел, Акоран, Тричковски, Састре, Начо Касес, Яну

СЪДИЯ: Глен Найберг (Швеция)
СТАДИОН: "Георги Аспарухов"
НАЧАЛО: 19:30 часа