Левски посреща северномакедонския Шкупи в мач-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 20:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

Левски изигра силен мач в северномакедонската столица Скопие преди седмица и взе добър аванс от 2:0 въпреки инцидентите преди срещата и неособено добрия терен, на който се проведе двубоя. „Сините“ излязоха на игрището, след като техен запалянко бе наръган с нож, а точни за победата над Шкупи бяха бразилците Уелтън и Роналдо.

start-photo.bg
13 снимки

Реваншът на „Герена“ ще се играе без гостуващи привърженици след случилото се преди седмица, а „сините“ отнесоха солидна глоба от 40 000 евро от УЕФА за различни провинения на привържениците си в Скопие.

Столичани са в добра форма, след като отстъпиха на ЦСКА 1948 с 1:2 у дома на старта на сезона в efbet Лига, но оттам насетне последваха три последователни успеха във всички турнири, като освен Шкупи бяха победени Ботев Пловдив с 3: на „Колежа“ и Локомотив София с гръмкото 6:0 в местния шампионат.

Ако отстрани северномакедонците, Левски ще играе с победителя от двойката Апоел Беер Шева (Израел) – Паневежис (Литва).

start-photo.bg
9 снимки

За днешния сблъсък аут ще бъде централният защитник Кристиан Димитров, който лекува травма, докато едно от новите попълнения – Дарлан, не е картотекиран и също няма да играе срещу северномакедонците. Голмайсторът Рикардиньо вече е напълно здрав и се очаква да стартира от първата минута.

„Надявам се да подходим много сериозно към противника, мисля, че така ще и стане. Нямаме право да подценяваме противника, той има много достойнства. Теренът от първия мач не повлия само на нашата игра. Те имат много добри футболисти. Ще подходим професионално. Трябва да бъдем по-прагматични, защото имаме два гола аванс, да не даваме много възможности на съперника. Това не означава, че ще играем защитно“, заяви старши треньорът Николай Костов на своята пресконференция в сряда.


20:00 часа | ЛЕВСКИ – ШКУПИ  (2:0 в първия мач)

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг, втори мач

Вероятни състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Пламен Андреев – Вандерсон Цунами, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Жереми Петрис – Асен Митков – Уелтън, Андриан Краев, Джавад Ел Джемили, Роналдо – Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов

ШКУПИ (3-5-2): Илязи – Тошевски, Илиески, Пинтер – Тимовски, Путита, Хамиди, Дуду, Ричков – Сифъс, Трапановски

Старши треньор: Джихад Арслан


Главен съдия: Лионел Чуди, Швейцария

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София