Левски е на прага на футболно чудо. „Сините” гостуват на гръцкия гранд ПАОК в реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Двубоят на „Тумба” стартира в 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2.

Отборът на Станимир Стоилов има аванс от два чисти гола. На „Герена” Уелтън откри резултата преди да е изминала и минута игра, а в 19-ата минута Билал Бари прати публиката в екстаз след отлична контраатака и страхотна асистенция на Георги Миланов.

Левски накара своите фенове да мечтаят след първата среща, а сега е очакванията към отбора да отстрани гръцкия гранд неимоверно се повишиха. „Двуглавите орли”, които са четвъртфиналисти в турнира от миналия сезон, се надяват с помощта на своите фанатични фенове да успеят да наваксат пасива си и да продължат напред.

Liubomir Asenov / LAP.bg
79 снимки

Добрата новина за Мъри е завръщането в групата на Цунами и Андриан Краев. Малко вероятно е двамата да бъдат сред титулярите, като по-скоро те ще останат на пейката. Опитният специалист ще заложи на същата схема като в първия мач, а именно 3-4-3, но със сигурност е замислил и някои капани за съперника. Вратар ще е Николай Михайлов, а тримата в защита ще са Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап. В ролята на халф-бекове ще играят Жереми Петрис и Патрик-Габриел Галчев, а в средата на терена ще са Георги Миланов и Филип Кръстев. Триото в атака също остана непроменено – бразилците Уелтън и Роналдо и мароканският голмайстор Билал Бари.

Наставникът на ПАОК Разван Луческу ще направи някои промени в своя състав. В групата на „двуглавите орли” се завръщат капитанът Виейриня, както и Диего Бисесвар, Лефтерис Лирацис и Енеа Михай. Аут е Хоан Састре, който беше разпилян от Уелтън в първия мач. Очаква се Виейриня да стартира като ляв бек, а Лирацис отдясно в отбрана. В центъра на защитата ще са Ингасон и бившият футболист на Левски Каргас. Не е ясно дали Бисесвар е готов за цял мач, но националът на Суринам със сигурност ще получи игрови минути тази вечер. Колеабанията на Луческу са дали да заложи на германеца Халед Нарей на върха на атаката или на крилото. Дошлият от Фортуна Дюселдорф офанзивен футболист този път ще стартира от първата минута.

Главен рефер на срещата е испанецът Карлос Сото Гранде.