Отсъствието на Кристиан Димитров за днешния реванш не оставя много варианти на Николай Костов по отношение на подбора на състава на защитната линия. В Скопие „сините” излязоха със схема с трима централни бранители, като те бяха Димитров, Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап. Треньорът Николай Костов обяви, че това е било наложено от терена, който бе в трагично състояние. Този на „Герена” е съвсем друга бира.

Така почти сигурно Левски ще излезе с четирима в защита, а централна двойка ще бъде Хосе Кордоба и Келиан Ван Дер Каап. Двамата имат доста минути заедно на терена, пише „Мач Телеграф“. Голяма част от тях обаче са в двубои, в които Станимир Стоилов излизаше с трима. Тогава панамецът и нидерландецът действаха в трио с продадения на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг. Имаше и един мач срещу Спартак Варна на „Герена“, който бе спечелен с 5:0, а в него Кордоба беше ляв бек.

Конкретно в схема с двама централни защитници, които да са Кордоба и Сундберг, Левски е започвал в 5 официални мача. Добрата новина е, че четири от тях са спечелени, допуснатите голове са само три, а два от тях са от дузпи. Първият двубой бе след спечелването на Купата на България през 2022 година след 1:0 над ЦСКА.

start-photo.bg
13 снимки

Няколко дни по-късно Левски игра със Славия на „Овча Купел” и победи „белите” с 2:1. За домакините от бялата точка точен бе Георги Вълчев. Най-важният тест, през който премина двойката Кордоба – Ван дер Каап, бе дербито с ЦСКА през септември 2022-а година за първенство. Левски би с 2:0, а „червените” почти не застрашиха „синята” врата. Тогава Сонко Сундберг пропусна двубоя, тъй като в предишния кръг срещу Локо София се контузи.

Най-голямото пропукване на споменатата централна двойка бе в мача за Суперкупата срещу Лудогорец. Той завърши 2:2, а след дузпи „орлите” взеха трофея. Един от двата гола за тях в редовното време падна след груба грешка на Ван дер Каап, след която се стигна до дузпа за шампионите. В самия край на мача той я поправи и вкара изравнителния гол.

Освен Славия и ЦСКА, третият голям столичен съперник – Локомотив София, също веднъж бе победен когато централната двойка защитници бяха Кордоба и Ван Дер Каап. Това стана на „Герена” – с 1:0 през миналия сезон, а с толкова бе надигран и Берое в Стара Загора.