Една от големите легенди на Тотнъм има мач в богатата си кариера срещу Локомотив Пловдив. Става дума за стража Йън Уокър, който преди 15 години игра срещу "черно-белите" с тогавашния си клуб Болтън. Логично, официалният сайт на "шпорите" потърси 49-годишния Уокър, за да сподели впечатленията си от пловдивския гранд.

В първия сблъсък между Болтън и Локо на "Рийбок Стейдиъм" вратарят е резерва на Яскелайнен, но на реванша в Бургас е титуляр.

"Реваншът срещу Локомотив трябваше да се играе на 200 мили от Пловдив, на стадион "Нафтекс" в Бургас - пристанищен град на Черно море. Причината бе, че по това време стадионът на домакините не отговаряше на изискванията на УЕФА", започна той.

"Има няколко неща, които ми идват на ум, когато си спомня за този мач. Първото бе, че стадионът бе пълен и имаше 14-15 хиляди зрители. Техните фенове бяха страхотни и подкрепяха много здраво отбора си. Мисля, че началото на второто полувреме беше отложено, защото близо стотина запалянковци запалиха факли и целият терен потъна в дим. Ясно е, че сега Тотнъм ще играе пред празни трибуни, но тогава атмосферата на стадиона бе доста напрегната", спомни си Уокър за двубоя на "Лазур".

Сайтът на лондончани уточнява, че Болтън се е нуждаел от два късни гола, за да преодолее Локомотив и да се класира за следващия етап. 25-ярдов снаряд на Георги Илиев даде преднина на българите, като 10 минути преди края на мача общият резултат бе 2:2 и те щяха да се класират с гол на чужд терен. След това обаче идва късен автогол на Александър Тунчев и попадение на Кевин Нолан, които класират Болтън.

"Разбира се, говорим за различни нива и тогавашният Болтън отстъпваше по класа на сегашния тим на Тотнъм. Нашите момчета имат достатъчно качества, за да преодолеят Локомотив, но това няма да е никак лесно", смята 49-годишният бивш вратар на "шпорите".

Уокър е юноша на лондончни и изиграва 259 официални мача с екипа на "шпорите". Той играе на "Уайт Харт Лейн" до 2001 година, а в Болтън преминава през 2005-а и изиграва едва 8 срещи (една от които именно срещу Локомотив Пловдив).