37-годишен латвийски съдия с доста скромен международен опит ще ръководи срещата между Спартак Търнава и Лудогорец в 5-ия кръг на груповата фаза на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Мачът на стадион "Антон Малатински" в Търнава е в четвъртък, 30-и ноември, от 22:00 часа българско време.

Това е Виталийс Спасьонниковс, който е в ранглистата на Европейската футболна централа (УЕФА) от 2021-а година. Негови помощници ще бъдат Раймондс Татрикс и Артюрс Шакуровс, а за четвърти съдия е назначен Александърс Ануфриевс, всички от Латвия.

Арбитрите, които ще отговарят за системата за видеоповторения (ВАР), са от Испания. Главен ВАР-съдия е Сесар Сото Градо, а негов асистент ще бъде Хосе Луис Мунуера. Делегат на УЕФА е Октавиан Гога от Румъния, а съдийски наблюдател – Елмир Пилав от Босна и Херцеговина.

Срещата в Търнава ще бъде втора за него в груповата фаза на турнира Лига на Конференциите и в групова фаза на европейска купа изобщо. Преди това е ръководил мачове в квалификационни кръгове, както и в младежката Шампионска лига. На ниво национални отбори има три мача, само една от тях е официална – европейската квалификация Дания – Сан Марино (4:0) на 7-и септември тази година. Прави впечатление, че много трудно показва наказателни картони и предпочита по-свободната игра.

В група Н на турнира Лига на Конференциите води Фенербахче с 9 точки пред Нордселанд (Дания) със 7, Лудогорец с 6 и словаците от Спартак (Търнава) с 1. Срещите от предстоящия в четвъртък пети рунд в групата може да дадат отговори на много въпрос относно крайното класиране.