Лудогорец приема Динамо Загреб в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Разград започва днес от 20:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 3. В сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата.

На „орлите” им предстои сблъсък, който ще даде поне частичен отговор на въпроса готови ли са да попаднат в мечтаните групи на Турнира на богатите. До момента тимът на Анте Шимунджа се справи с черногорския Сутиеска и ирландския Шамрок Роувърс, но тези отбори не могат да са мерило за състоянието на шампионите и бяха задължителни за отстраняване.

Сериозен проблем пред словенския треньор на Лудогорец е халфовата линия на отбора. Лекарският щаб не успя да възстанови Клод Гонсалвеш. Освен португалеца, аут за мача е и Кафумана Шоу. Анголският национал е наказан, след като получи червен картон в реванша с Шамрок Роувърс. След двубоя в Дъблин беше продаден и Алекс Сантана в Атлетико Паранаензе. За негов заместник беше привлечен Якуб Пьотровски от втородивизионния германски Фортуна Дюселдорф. Полякът игра едно полувреме при победата с 5:0 над Спартак Варна, а сега ще му се наложи да започне от първата минута. Вероятно до него ще бъде върнат Доминик Янков.

На вратата отново ще е Серджио Падт, а в отбрана пред него ще действат Жан Карничник, Игор Пластун, Оливие Вердон и Антон Недялков. Очаква се по фланговете да стартират Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. Трансферът на Пиерос Сотириу за Япония беше отложен за след мачовете с Динамо и кипърецът ще води атаката довечера, а зад него ще играе Каули.

Хърватският шампион успя да вдигне трима основни играчи за визитата на „Хювефарма Арена”. В Разград пристигнаха Бруно Петкович, Дарио Шпикич и Лука Менало. Аут за мача е националът на Азербайджан Махир Емрели.

На вратата на Динамо ще е Доминик Ливакович, а двойката централни защитници ще оформят Лауритсен и Бошко Шутало. Като бекове се очаква да играят Ристовски и Любичич. В средата на терена ще са Адеми и Мишич. Атаката ще води Йосип Дърмич, а зад него ще действа Менало. По крилата ще нападат Оршич и Иванушец.

Главен рефер на мача е турчинът Джунейт Чакър. УЕФА взе спешно решение и в мачовете от третия предварителен кръг на Шампионската лига ще се ползва системата ВАР.