Преди малко повече от година футболистът на Арсенал Санти Касорла получи наглед лека травма в ахилеса по време на мача с Лудогорец в Шампионската лига в Лондон. Очакваше се да отсъства едва няколко седмици и да се върне с пълни сили на терена. 

13 месеца по-късно обаче той не просто още не се е възстановил напълно, но и разкри кошмара си около тази травма. А именно, че е бил на крачка дори да загуби крака си, след като получил инфекция, която за щастие е била овладяна. 

Касорла даде емоционално интервю пред вестник "Марка", в което описа драмата си. Той е преживял многократни операции, като заради тях е загубил 8 см от сухожилието си, показвайки дупката на мястото пред фотографите. 

Испанецът описва и разговорите си с лекарите, които му казали, че би трябвало да бъде щастлив, ако просто се разхожда с детето си в градината и да забрави за футбола. Въпреки всичко, той продължава рехабилитацията си и се надява да играе отново догодина. 

Арсен Венгер обяви, че може да му гласува доверие около тежкия Коледно-новогодишен график, но е по-вероятно завръщането му да се отложи с още няколко месеца, за да натрупа физическа подготовка.