Лудогорец очаква да научи в понеделник след 14 ч. своя съперник на 1/16-ина финалите в Лига Европа. Петнайсет са възможните варианти, като от поставените отбори отпада единствено съперникът на разградчани в групата Брага.

Лудогорец е непоставен като заел второто място в групата си, а всичките 15 тима извън Брага са потенциални съперници и няма ограничения всеки един от тях да се падне на българския тим.

Ясно е, че на този етап в Лига Европа няма слаби съперници, но все пак лудогорци могат да си помечтаят за някой по-приемлив опонент.

Можем да разделим потенциалните съперници в три категории. Ясно е, че има група от отбори с име и класа, които – да, ще предизвикат голям интерес в България и ще напълнят докрай стадиона в Разград, но пък е малко вероятно българският шампион да успее да ги преодолее. Такива са Милан, въпреки настоящата си криза, Арсенал и Атлетико Мадрид. Те са в групата на трудно преодолимите съперници.

Трудно преодолими съперници:

Милан

Атлетико М

Арсенал

Има и средно тежки варианти, като Лацио, Атлетик Билбао, Спортинг Лисабон. Срещу този тип отбори ще бъде трудно, но не и невъзможно за Лудогорец /пример отстраняването на Лацио преди няколко години след 1:0 и 3:3/.

Средно тежки варианти:

Виляреал

Зенит

Спортинг Лисабон

Лацио

РБ Лайпциг

Атлетик Билбао

Аталанта

Но кой тогава е най-приемливият вариант?

Отговорът може би е: Един познат съперник на Лудогорец. Чешкият Виктория Пилзен бе отстранен преди една година от нашия тим след 2:0 и 2:2 в плейофния кръг и това означаваше тогава второ участие за Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига. Защо не отново Виктория Пилзен?

Руските съперници са тежки, но не и непреодолими. Може би най-неприятен би бил Зенит, който се представя много силно в Европа – затова него бихме причислили към втората категория. Но Локомотив Москва и ЦСКА Москва – би могло да се пробва. Динамо Киев – също.

Приемливи варианти:

Виктория Пилзен

Залцбург

Локомотив Москва

ЦСКА Москва

Динамо Киев