Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов сподели след отстраняването на Олимпиакос, че „орлите” категорично са надиграли гръцкия гранд и заслужено продължават в следващата фаза, където ги очаква шведския Малмьо в решителен плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Лудогорец се наложи с 4:1 при изпълнението на дузпи, след като в редовното време и продълженията мачът завърши при резултат 2:2.

„Отстранихме Олимпиакос благодарение на себераздваването и огромното желание. Имахме по-голямо желание и категорично надиграхме отбора на Олимпиакос, който е много голям тим. Казах и след първия мач – нека те бъдат фаворита, а ние ще говорим след реванша. Ние имаме доста голяма увереност. Направихме доста добър колектив. Нещата се получават перфектно. Тази победа ще ни донесе самочувствие, но следващите два мача няма да бъдат никак лесни”, каза Десподов.

Преди мача беше много важно да си изговорим нещата в съблекалнята, че трябва да сме много спокойни. Беше много важно да сме спокойни и уверени в себе си.

Нека се нарадваме на тази победа и да изиграем мача с Арда през уикенда и тогава ще мислим за Малмьо. Ако искаш да играеш в този турнир, трябва да минеш през големи отбори.Според мен групи на Лига Европа няма да бъдат разочарование. Ние показахме добри игри. Влизаме да играем уверено и със самочувствие”, каза още нападателят.