Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру говори пред медиите преди „орлите” да заминат за Кутаиси, където ще спорят с местния Торпедо за място за влизане в групите на Лига Европа. Румънският стрелец на шампионите вярва, че мачът ще бъде напечен, но смята, че Лудогорец има нужното качество да продължи към групите.

„Срещу Торпедо ще влезем така, че да затвърдим прогреса, който се видя в последния мач срещу ЦСКА. Целта е влизане в групите на Лига Европа. Нормално е успехът над ЦСКА в последния кръг да ни дава допълнителна уверееност. Знаем как да се подобряваме технически, но е нужно да затвърдим добрите резултати и да вкарваме повече”, бяха първите думи на Кешеру пред Дарик радио.

 „Проучихме представянето на Торпедо доесга. Ще подходим с нужното уважение към грузинския тим и е нужно да бъдем подготвени добре. Мачът няма да е лесен, а двубоят ще е напечен. Уверен съм за продължаването ни, тъй като прогресираме и се намираме в добра кондиция”, продължи той.

Нападателят бе запитан и дали е възможно да има външни намеси от странични фактори по време на двубоя с Торпедо Кутаиси. „Дочух за тези информации и бях изненадан. УЕФА трябва да предпазва отборите в подобни ситуации. Ние трябва да бъдем добре подготвени за всичко. Няма да ми е за пръв път да бъда ощетяван, но трябва да мислим за двубоя, а не за неща, които не зависят от нас. Споменах, че сме фаворити, но трябва да мислим за детайлите. Нужно е да следваме плана и стратегията за двубоя. Нещата, които са извън терена не можем да ги контролираме”.

„Чувствам се много добре при Пауло Аутуори. Той е голям специалист. Всички са много доволни и правим това, което трябва да свършим. Адаптирането към новите задачи също се случва бързо. Ще ставаме отбор, който ще вкавра повече”, довери румънецът.

„Понякога топката не иска да влиза. Не мога да кажа, че нямах възможност в срещите досега, но пропусках. В последните мачове пък правих всичко правилно, но вратарите спасяваха всичко. Това не мога да го контролирам”.

Клаудиу Кешеру коментира и конкуренцията в Първа лига. „Хубаво е, че има добри отбори в България. Изиграхме 11 мача за 2 месеца, което е доста, но трябва да се адаптираме бързо към преследването в лигата. Трябва да сме съсредоточени в първенството, тъй като искаме да вдигнем титлата отново. Добро представяне в Лига Европа и Купата на България също са сред основните ни цели. Трябва да сме внимателни в подхода ни, за да не се стига до ситуацията като с Видеотон”, завърши Клауди Кешеру.