Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, коментира очакванията си преди първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу гръцкия гранд Панатинайкос. Специалистът заяви, че сега е шансът на „канарчетата“ да се докажат в Европа.

„Още от ден първи знаем, че ще срещаме фаворити. Беше ясно, че след Марибор ще дойде по-силен опонент. В Европа има какво да докажеш и имаме шансове. Имаме шансове и в двата мача“, започна Керкез. 

„Няма да казвам, че няма какво да губим. Може да кажем, че сме малко по-готови, но трябва да играем и в двата мача много внимателно. Може би ще ни се наложи да се защитаваме в определени моменти, но ще имаме и своите шансове“.

Снимки: LAP.bg
16 снимки

„Панатинайкос има нов треньор, но той е опитен. Панатинайкос играе добре. Сега е нашият шанс да се докажем. За мен това е страхотен шанс да видя къде съм, както и за моя отбор. Трябва да играем здраво и направим добър мач. В момента Панатинайкос е само на три седмици подготовка. Те имат много нови футболисти“.

„Ние имаме нашите силни качества и ще се опитваме да ги покажем. Панатинайкос има състав с много добри футболисти. Йоанидис ще отсъства и ще липсва на отбора, но Панатинайкос има достатъчно добри футболисти. За толкова добри отбори отсъствието на един играч не трябва да бъде от такова значение“.

„Знаем с какъв опонент играем. Това, че сме отстранили Марибор не означава, че сме толкова големи“, завърши Керкез.