Славия гостува на Кукеси в Албания за двубой от 1-ия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Настроението при "белите" е добро, а момчетата на Златомир Загорчич ще направят всичко, за да преодолеят съперника си.

Извън групата са Радослав Кирилов и Дарко Тасевски, които са с травми, а Емил Стоев е под въпрос, но вероятно ще може да стартира от първата минута. Това ще е 4-ти сблъсък на български тим срещу албанци. Тимът на Кукеси завърши на второто място в местното първенсво, участва редовно в последните 8 години в Европа. Това ще е първи двубой на албанците от месец насам, отборът е с нов треньор - Скендер Гега.

"След мача с Локомотив имахме настроение в тренировките, надявам се да идем в Албания и да спечелим мача. Всеки мач е важен за мен, не ги разделям, ще е хубаво да се класираме за следващия кръг. Това ни е целта. Всеки отбор е преодолим, добър отбор са от това, което видяхме на записите. Няма да е лесен мач отиваме там и ще се стараем за победа. Ще сме мотивирани и концентрирани за този мач – всеки иска да изиграе здрав мач в евротурнирите. Да във вътрешното първенство имаме проблеми с контузени и се надяваме като се оправят нещата да си тръгнат по-нормално", коментира наставникът на Славия Златомир Загорчич.

"Общо 20 човека са футболистите, без Тасевски и Кирилов, Стоев пътува с нас, но е под въпрос. Чувства още болка в крака", каза още той.

"Аз дузпите никога не тренирам – разликата в тренировките и мачовете е кореннно различна, напрежението в мачовете е много по-голямо", добави той.

"Мисля, че си заслужихме мача с цялостното представяне миналия сезон и това е бонус и награда за нашето представяне", каза капитанът на Славия Янис Карабельов.

Срещата Кукеси - Славия може да гледате пряко по NOVA SPORT в четвъртък от 21:00 часа и минута по минута на Gong.bg.