Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов говори в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT преди домакинството на Марибор от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Той сподели, че "жълто-черните" заслужават повече от един домакински мач в този турнир. 

"Настроението е перфектно, типично за европейски мач. Доста са хубави тези мачове, особено вечерно време: Приповдигнато е, приятно е, мобилизирани сме. Настройката е да излезем и да дадем най-доброто от себе си, за да може да зарадваме нашите привърженици", започна Попов.

"Подготовката беше сериозна, интензивна. Дойдоха нови футболисти, други си отидоха. Така е във футбола. Този процес е неизбежен. Помогнахме на новите да се адаптират, но ще им трябва още време. На тези, които напуснаха, им благодаря за всичко. Желаем им успех". 

"Антъни Уджа има солидна визитка по европейските терени. Научен футболист, който много помага с присъствието си в съблекалнята. Надявам се да заформим сериозен тандем", сподели капитанът на "канарчетата". 

"Очаквам сериозен сблъсък, европейски. Убеден съм, че ще излезем мобилизирани в този мач. В Европа всяка грешка се наказва. Целта ни е да направим по-малко грешки и да предизвикаме повече грешки в противника. Усещаме и осъзнаваме в какъв клуб играем. Ботев и Пловдив заслужават повече от един домашен мач в Европа. Ще се постараем да са повече от един мач за Лига Европа". 

"Феновете да се държат по начина, по който се държаха в полуфиналния мач с ЦСКА и с Локомотив Пловдив. Това е достатъчно за нас", завърши Попето.