Иван Йорданов беше голямата изненада в състава на Лудогорец за първия мач с Динамо Загреб. Заради продажбата на Алекс Сантана, контузията на Клод Гонсалвеш и наказанието на Мануел Шоу треньорът Анте Шимунджа нямаше друг избор, освен да пусне младока като титуляр срещу хърватския гранд. И определено 21-годишният Йорданов се справи с тежката задача, макар че „орлите“ загубиха с 1:2. Той бе похвален и от Анте Шимунджа, който рядко казва добри думи за свой играч публично. Преди реванша нна „Максимир“, Иван Йорданов, който определено се радва на доверието на словенския треньор от началото на сезона, се съгласи да даде интервю за  в. „Мач Телеграф“.
 
- Иване, как се почувства, когато Анте Шимунджа ти каза, че ще бъдеш титуляр срещу Динамо Загреб?
- Супер. Всеки ще се почувства невероятно, когато разбере, че ще играе срещу гранд като Динамо Загреб. Дадох всичко от себе си. Надявам се да е било достатъчно. Този сезон започна страхотно за мен. Отново съм в игра след тежка контузия, която получих преди време. Най-важното в момента е да играя и да се разивам. Всичко е наред засега и съм щастлив от този факт.
 
- Какво ти казаха Анте Шимунджа и съотборниците след двубоя с хърватския гранд?
- Че съм направил нелош мач. Трябва да давам повече от себе си, за да вървя нагоре. Знам това нещо и се опитвам да го спазвам.
 
- В първия мач с Динамо Загреб твой партньор в средата на терена беше новото попълнение Якуб Пьотровски. Как се сработихте след едва няколко тренировки заедно?
- С всеки нов футболист е така. Докато се напаснем трябва време. Бързо се сработихме, смятам. Според мен всичко беше окей.
 
- Какъв реванш очакваш на „Максимир“. Чака ви гореща атмосфера, Знаем, че феновете на Динамо са едни от най-верните на Балканите?
- Коренно различен мач очаквам. Надявам се да ги победим и остраним и вярвам силно в това.
 
- От кога си в Лудогорец? 
- От пет години. Иначе съм от град Раковски, където започнах да тренирам футбол от 7-годишен. После ме взеха в Ботев 2002, където е бил и Тодор Неделев. След това играх в Елитна юношеска група, където ме забелязаха от Лудогорец.