Треньорът на Лудорец Ивайло Петев не бе доволен от играта на своя отбор, след като "орлите" загубиха с 1:4 от Аякс в първи плейофен мач от Лига Европа. Специалистът наблегна на това, че първото полувреме е било слабо за неговия тим, но е доволен от представянето през втората част.

"Това бе сблъсък с реалността. Допуснахме три гола, които нямаш право да позволяваш. През втората част не мога да се срамувам, имахме доста ситуации, но не успяхме да отбележим гол. Не можем да си позволим да допускаме по този начин трите гола през първата част. Срещу отбор като Аякс е много трудно. Направихме промени през втората част, създадохме положения и можехме повече от един гол да вкараме", заяви той.

"Трябва да гледаме реално и да се фокусираме върху първенството и Лигата на конференциите. Начинът, по който допуснахме головете, показва, че бяхме нерешителни в доста от моментите. Не е приятно по този начин да допуснеш три гола. Трябваше да променим много неща и да играем, както можем. Имахме доста ситуации, но за жалост само един гол. Трябва да изглеждаме, както бяхме през втората част. Футболът се играе без страх", допълни Ивайло Петев.