Старши треньорът на Лудогорец – Ивайло Петев, не успя да скрие разочарованието си след краха на „орлите” в Дания, където загубиха с 1:7 от местния Нордселанд.

Петев призна, че се срамува и трудно може да даде обяснение за случилото се в четвъртък вечер.

„Допуснахме изключително много индивидуални грешки, с които позволихме на Нордселанд да ни отбележи толкова голове. Срамна загуба в нашата история, но за жалост не можем да върнем нищо назад. Добре познавам Нордселанд, поздравления за начина, по който се развива този клуб. Още при жребия казах, че Фенербахче е фаворит в нашата група. Изключително класни играчи и се надявам, че срещу тях няма да бъркаме, колкото бъркахме днес. Допуснахме голове по детски и глупав начин. Извинявам се за думата. Не можеш, не само в този турнир, но и във всеки един мач да подхождаш по този начин. Сами видяхте какви неща направихме, това е направо недопустимо и безотговорно. Обяснение нямам. Всеки един трябва да си поеме отговорността. Аз като треньор я поемам, аз съм първият човек”, сподели Петев на пресконференцията след мача.

„Огорчен съм и вътрешно в себе си чувствам срам. Извинявам се на всички хора, които обичат Лудогорец от първия до последния човек. Това днес не беше Лудогорец. Дори и да играем с отбор от трета или четвърта лига, без да подценявам никой, имаме много малък шанс да спечелим. Надявам се играчите да осъзнаят какво са направили. Да, срамна загуба. Лошото за нас е, че редуваме много големи амплитуди. Днес индивидуалните грешки повлияха на самия мач като резултат и до голяма степен на нашата игра. Явно трябва да се работи психологически. Аз тренировки за индивидуални грешки не знам за жалост. На всеки се случва да сбърка, но нямаше емоцията, жарта за футбола. Да се сбиеш, да покажеш, че искаш. Виновни сме си само ние и записахме една от най-срамните загуби в историята на нашия клуб. Не беше толкова лесно да се говори на почивката. Лошото е, че смените, които направих с цел да подобрим ритъма, не успяха да се включат по най-добрия начин.  Извиних се на всички хора, напълно разбирам феновете, които напуснаха стадиона по-рано”, каза още той.