Старши треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев, изрази разочарованието си от отпадането на тима от Шампионска лига след загуба с 1:2 в реванша срещу Олимпия в Любляна от втория предварителен кръг. Специалистът разкри, че са се объркали много неща и, че отборът сам си е виновен за негативния резултат.

„Объркаха се няколко неща. Мисля, че отворихме мача по един много добър начин и отбелязахме гол. До 20-25-ата минута контролирахме нещата, бяхме убедителни в нашите отигравания, но позволихме на противника, и от статично положение, едно центриране от повече от 50 метра да се върне в мача и да ни отбележи гол. Имаха предимство до края на първото полувреме. През втората част мачът беше отворен и пред едната, и пред другата врата. Имахме ситуация в 89-ата минута да отбележим гол, не успяхме и получихме в 90-ата минута от статично положение. Пас по земя, което е необяснимо за мен, целият наш отбор беше в наказателното поле. Имахме право да изравним и да вкараме мача в продължения, но не съумяхме да реализираме. Виновни сме си само ние, така че грешките са само в нас“, заяви Петев на своята пресконференция.

„В началото, да. След 20-25-ата минута влязохме в едно необяснимо за мен русло, губихме всеки един втори или трети пас. Бяхме винаги догонващи, слаба концентрация от целия отбор в защита. Позволихме им 15 минути да доминират, но като цяло, може би, такава е нашата съдба и трябва да я приемем. Някъде явно сме сбъркали“.

start-photo.bg
74 снимки

„Нормално е червеният картон да повлияе по някакъв начин, но мисля, че се държахме достойно и с 10 човека. Имахме две-три полуситуации, греда на Спас Делев, с която можеше да поведем в резултата. Но така се е случило. Пак казвам – явно някъде сме сбъркали“.

Относно червения картон на Сон, Петев коментира по следния ничн:

„Детска постъпка. Имаше провокация от противников състезател. Имаше удар – чист червен картон“.

„Не мисля, че дъждът повлия. При всички положения имаше хора, които бяха под нивото си. Зад всяко лошо нещо стои и нещо добро. Кое е доброто, ще го видим в бъдеще. Тежко е, нормално, голяма загуба за нас“, завърши Петев.