Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че отборът му трябва да се раздаде от първата минута, за да успее да преодолее Балкани. Реваншът от първия предварителен кръг на Шампионска лига е утре на "Хюфеварма арена".

„Естествено, че вярваме в продължаването ни, ние трябва да се постараем много. Изиграхме посредствен мач, допуснахме елементарни голове. Утре мачът трябва да е различен и да търсим победата още от първата минута. Трябва да сме умни, да не отиваме хаотични“, сподели Петев на пресконференция преди сблъсъка.

 Ivan Ivanov / LAP.bg
12 снимки

„За мен най-важното е себераздаването на всеки един, който влезе да играе. Логично е да са по-прибрани. Ние трябва да търсим нашите шансове. Трябва да заличим преднина от два гола“, допълни той.

„Нормално е, но ние трябва да се преборим с напрежението, което е над нас. Това няма да е оправдание. Гледах два пъти мача с Крумовград и мисля, че бяхме изключително вяли в защита, допуснахме три гола, но също така изтървахме над десет. Като бягане, не е било на същото ниво като с Балкани. Играчите са бягали повече в предните мачове, с лека ръка допуснахме три гола, което за нас е пагубно“, каза още специалистът.

„Трябва да играем като отбор, това е първото и най-важно. Ние по този начин излязохме от кризата през март. Всеки има качества и затова е в този отбор, да ги покаже. Основното нещо е утре всеки да се бори за другия“, сподели Петев.

„Залогът е голям, ние трябва да направим всичко възможно да преодолеем този противник, няма да е лесно. От нас зависи как ще действаме във всички 90 минути. И продълженията влизат в плановете, погрижили сме се и за това“, завърши наставникът на "орлите".