Футболистът на Локо Сф Валентин Николов е един от най-големите таланти на родния футбол. Той е само на 17 години, но е титуляр в тима на „железничарите“. Играе в първия отбор на „червено-черните“ от 2018 г., като до момента има общо 41 мача и 4 гола. 

Заради това преди време се писа, че Олимпиакос следи Николов и иска да го привлече на Караискакис. Трансфер още няма и младока си е в "Надежда", но това не попречи на гръцкото издание Gazzetta да го потърси за интервю.

- Валентин, как видя първия мач в Гърция? Очаквахте ли, че Лудогорец ще напусне "Караискакис" с добър резултат?
- Това беше добър мач, особено за феновете. Много интересен двубой между два много добри отбора, със силни играчи. Не се изненадах, че Лудогорец напусна Гърция с добър резултат. Те създадоха проблеми на Олимпиакос, особено при контраатаките и имаха добри възможности, освен гола, който вкараха.

- След 1-1, мислите ли, че сега има фаворит в реванша?
- Всичко може да се случи във втория мач. Шансовете са 50 на 50. Вторият двубой ще бъде труден за Лудогорец, но е вероятно те да се класират. Бих казал обаче, че Олимпиакос остава фаворит.

- На кой играч Олимпиакос трябва да обърне повече внимание?
- Десподов е много опасен футболист и той го доказа в първия мач. Недялков, левият бек, е много добър. Бих казал, че той е най-добрият защитник в България. Лудогорец има добри играчи на всички позиции и за Олимпиакос ще бъде трудно да победи.

- Кои футболисти от Олимпиакос според вас могат да направят разлика в реванша?
- Аз харесвам Валбуена и Мади Камара. Но като цяло Олимпиакос има първокласни футболисти, които могат да нанесат щети на Лудогорец.

- Какво е мнението в България за Олимпиакос?
- Всичко, което мога да кажа, е, че има уважение към Олимпиакос. Това е отбор с голяма история, с отлични футболисти и със страхотен стадион.

- Какво е състоянието на "Хювефарма Арена"?
- В много добро състояние. Феновете на Лудогорец създават приятна атмосфера. Особено в Европа те са много развълнувани. Играят европейски мачове всяка година и са най-добрият отбор в България. Това е десеткратен шампион...

- Вярно ли е, че Олимпиакос ви е искал?
- Четох за това в медиите. Радвам се, че името ми беше свързано с такъв страхотен екип, който има история. За мен ще бъде голямо удоволствие да играя за Олимпиакос.

- Кой е вашият футболен идол?
- Любимият ми български футболист е Христо Стоичков. А в чужбина – Франческо Тоти.

- Каква е вашата мечта във футбола?
- Да играеш в някой от най-големите отбори в света и един ден да стана най -добрият. Работя усилено и мечтая.

- Ще гледате ли на живо мача на Лудогорец с Олимпиакос?
- Не, Разград е далеч. Ще гледам мача по телевизията. Като българин бих искал Лудогорец да продължи.

Четете повече в Мач Телеграф