Българският специалист Илия Груев говори пред DIEMA SPORT преди първия сблъсък между Левски и Айнтрахт Франкфурт от плейофния кръг на турнира Лига на конференциите. Според Груев, германците са твърд фаворит, но Левски има своите шансове и може да ги използва.

„Чакам с интерес и големи очаквания мача. Айнтрахт е фаворит не само на хартия. Днес треньорът на Айнтрахт категорично заяви, че с голямо нетърпение очакват тези мачове и искат тази роля на фаворит да докажат, че е така. Левски го очаква тежък мач. Айнтрахт, разбира се, е фаворит и в двата сблъсъка, но Левски има своите шансове и може да ги използва по най-добрия начин“.

„Айнтрахт имаше доста трудна подготовка. В контролните срещи загуби от отбори от регионалната лига, което не се прие много добре. Имаше напрежение. Но с две победи от два официални мача отборът е в курс, което беше важно за спокойствието на клуба“.

„Не, в никакъв случай Коло Муани не е Айнтрахт, но той е най-квалитетния и важен футболист в атаката. Този футболист го взеха със свободен трансфер, неизвестен почти за никого, а след една година се спекулира, че могат да го продадат за 100 милиона евро. Това показва колко добре са си свършили работата от скаутския отдел на Айнтрахт. Да не забравяме в средата на терена Марио Гьотце, един изключително интелигентен футболист, който много често диктува ритъма на игра. Фланговите играчи като Филип Макс отляво може да създаде много опасности, но, ако играе срещу Петрис, като бързина, не би трябвало да му отстъпва“, заяви Груев.

Цялото интервю с Илия Груев може да видите в прикаченото видео.