Българската следа в Маритимо от миналото е в лицето на Илиан Илиев. Настоящият наставник на Верея изкара три години в тима от остров Мадейра, но сега ще стиска палци на Ботев заради патриотични чувства.

"Престоят ми в Маритимо е страхотен, много съм доволен във всякакъв план. Този отбор практикува прибран футбол с бързи контраатаки. Надявам се да бие по-добрият, Ботев трябва да играе умно."

"Със спортния директор на Маритимо сме играли заедно, мина доста време. Като играх в Маритимо имахме доста успешен период, играхме финал за Купата, стигнахме в Европа, отпаднахме от Лийдс. В Мадейра обичат футбола, там е най-обичаният отбор."

"Едното хубаво нещо с този жребий е, че дойдоха моите приятели, на които съм казвал, че България е страхотна страна. Изкарах три невероятни години там, а хората от Ботев ще могат да видят колко красив остров е това."

"Отборът е много близък до мен, но аз съм патриот, имам приятели в Ботев, Пламен Димов, Крум Стоянов бяха мои играчи. За да ни уважават повече в Португалия, победа на Ботев би прилягала добре", заяви Илиев.