Бившият футболист на Левски и Айнтрахт Франкфурт Петър Хубчев, за когото стана ясно, че се бори с комварна болест, сподели очакванията си за реванша между двата отбора в Лигата на конференциите. Първият двубой в София завърши наравно 1:1, а победителят от тази двойка се класира за груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир. Хубчев говори в интервю за „Sportbuzzer“, като тематаза здравословното му състояние не е засегната.

Легендарният защитник заяви, че на германците няма да им бъде никак лесно срещу "сините", въпреки че ще имат подкрепата на своите верни привърженици. Хубчев отличи Уелтън от състава на Левски, след което коментира новите попълнения на Айнтрахт.

Г-н Хубчев, играли сте за Левски и Айнтрахт (Франкфурт) и сте били назначен като треньор и в двата клуба. За кого стискате палци сега?

- Въздържам се. Все още имам тесни връзки и с двата клуба. Франкфурт, разбира се, е фаворит. Но Левски показа в първия мач, че не e толкова зле, колкото някои очакваха да бъдe. Айнтрахт няма да премине лесно срещу този отбор.

start-photo.bg
36 снимки

Какво прави съперника от България толкова опасен?

- Левски вече изигра десет мача този сезон. Отборът е много по-нагласен и разполага с добри играчи. Уелтон е най-добрият играч за мен, наистина харесвам бързата му игра. Все още поддържам връзка с няколко човека от клуба. Уелтон трябва да има страхотен характер и винаги да дава всичко от себе си в тренировките. Той със сигурност също има възможност да играе в по-добро първенство. Много играчи на Левски никога не са играли пред такава публика. Няма да им бъде лесно, особено на младите. Атмосферата е ясно предимство за Айнтрахт.

Българското първенство не играе голяма роля в Европа. Как оценявате развитието на футбола във вашата страна?

- Във всеки отбор има много чужденци. Младите таланти често получават само няколко шанса, а когато нещата станат трудни, не им се гласува доверие. Те не получават такава възможност, както преди.

Вие бяхте треньор на отбора преди три години и половина. Как се позиционира Левски? 

- Структурата е и си остава големият проблем. Винаги има нови хора, които се присъединяват към отбора, а треньорът се сменя почти всяка година. Левски не е толкова добре структуриран като германските клубове.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Това, което се случи в Айнтрахт през последните няколко години, вероятно е по-добре за вас...

- Естествено. Ако клубът успее да задържи няколко големи таланта още малко, Франкфурт има големи перспективи. Феновете са зад отбора, атмосферата е страхотна. Ако отборът получи повече време, може да се случи нещо голямо.

Много неща се промениха в Айнтрахт този сезон. Като бивш защитник със сигурност можете да оцените новите играчи в дефанзивен план. Харесват ли ви новодошлите Робин Кох и Уилиан Пачо? 

- Както всички други, и двамата носят добро качество със себе си. Но досега не съм харесвал толкова много всички нови попълнения. Все още нещата не се получават, но всичко това ще дойде с мачовете, когато свикнат един към друг. Айнтрахт отново ще играе роля с този отбор в първенството.

С какво друго свързвате Айнтрахт?

- Когато си спомням активните си дни, трябва да призная, че тогава всичко беше много по-бавно и не толкова интензивно. Но се чувствам комфортно тук от първия ден и създадох много приятели. Живея тук във Франкфурт със семейството си, всичко винаги е вървяло перфектно. Това, което винаги ме вдъхновява, са сензационните фенове. Привържениците на Айнтрахт Франкфурт са известни в цяла Европа.