Въпреки категоричната победа на Берое с 3:1 над литовския Атлантас, старши треньорът на старозагорци Петър Хубчев сподели, че отборът още не е напълно готов.

С общ резултат от двата мача 5:1 „зелено-белите“ се класираха за втория квалификационен кръг на Лига Европа, ала техният наставник все още мисли какво може да подобри в играта на тима си.

„Може и да е изглеждало за някои леко, аз и вчера коментирах, че ще търсим бързия гол. Получи се и това беше успокоението за нас, което се пренесе и в играта на отбора. Не сме очаквали друго от Атлантас - срещу такъв отбор можме да победим само ако отвърнем на битката. Според мен още не сме готови още, предвид кратката подготовка, която направихме“, каза Хубчев.

„Не се правим на много големи тактици, но това е най-хубавото време да отбележиш – в началото на мача и в края на първото полувреме. Трудно е за противника да реагира. Класа в играта на отбора можеше да се види. Вторият гол падна в най-подходящия момент за нас. След това гледахме да спестим малко от физическити си сили и да доиграем мача“, добави той.

Хубчев не беше в настроение за индивидуални похвали и отказа да отличи дори автора на трите гола Спас Делев.

„Не съм усетил Спас Делев като лидер, но нас не ти трябва такъв. Хубаво е, че е вкарал головете, но вторият и аз щях да го вкарам. Важното е да бележи. Това, че той реализира може би играе голяма роля за него, но това е плод на усилията на целия отбор. Не мисля, че Спас Делев се държи като лидер, пък и на нас не трябва такъв. Важен е отборът.“

„На мен ми се иска да имаме повече време за подготовка, но ще се опитаме да се справим, да подобрим каквото можем. Не знам дали ще ми повярвате, дотук не съм гледал и секунда игра от отбора на Брьондби. Наистина нямам никаква представа.Ако се облегнем на миналото, не са удобни, но не мога да кажа нищо конкретно.“

"Няма как да не ме притеснява това, че ще изиграем два мача през следващата седмица, защото отборът не се намира на това физическо ниво, на което аз искам. До втория гол имаше нужната мотивация. Поне до втория гол желанието бе на ниво. До този момент не съм гледал нищо от Брьондби. Знае се представители на какъв футбол са. Горе-долу имам представа какво ни очаква. Имаме много работа, която трябва да свършим най-вече чисто във физически план, но нямаме това време. Нормално е да изиграем 6-7 контроли в подготовката."

„Сега момчетата сами си заслужиха това участие и колкото и да е малък успехът, заслужават момчетата да изживеят тази радост. Да не забряваме и финансовата страна на въпроса, защото УЕФА отделя по-сериозни суми, а това е важно за нас“, завърши Хубчев.