Един от евроучастниците ни тази година пленява неутралните фенове с непримиримост и желание за краен успех до последна капка пот. Това е Локомотив Пловдив, който се е устремил към нова изненада по европейските терени, този път в сърцето на Стария континент. 

"Железничарите" показаха завиден кураж и амбиция в предишното си гостуване в Лига Европа, когато губеха с 0:3 от Спартак Търнава и бяха с човек по-малко, но въпреки всичко реализираха така необходимото им попадение, за да продължат напред. Сега те ще се стремят да покажат същото и срещу носителя на Купата на Лигата на Франция. 

Този мач от провинция Елзас ще можете да наблюдавате в директно предаване в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим абсолютно всичко най-интересно на GONG.BG. Началният час е 21:30. 

"Черно-белите" паднаха на свой терен с 0:1 в първия двубой, но определено зарадваха препълнените трибуни на "Лаута" с отдадеността си до последния съдийски сигнал. Една чиста дузпа в тяхна полза, която не беше отсъдена, можеше да промени коренно развитието на сблъсъка, но все пак шансовете остават. 

Определено носителят на Купата на България ще трябва да надскочи себе си, за да преодолее френския съперник. Но пловдивчани са показвали, че са способни на това. Колкото и трудности да имат по пътя си, едно е сигурно - те ще оставят сърцата си на терена. 

А проблемите за наставника Бруно Акрапович не са никак малко. Той ще бъде без Йосип Томашевич, който получи червен картон в самото начало на мача на "Лаута", а до последно няма да е ясно дали основният бранител Стивън Езе ще е на разположение на треньора. 

Бюрократична ленивост остави нигериеца без виза за Франция и вместо да отпътува със съотборниците си за Франция, рано тази сутрин той ще виси пред посолството на страната, за да вземе така необходимия документ. И ако всичко е наред и няма забавяния, ще се присъедини към съотборниците си в последния момент преди мача. 

И нещо повече. Езе ще трябва да тръгне от душовете в съблекалнята директно към летището след мача, защото визата му ще важи само до края на деня. Така използването му в двубоя е крайно съмнително, а и той със сигурност ще е разколебан от поредицата неуредици около него. 

И въпреки всичко, Локомотив ще се постарае до последна капка пот да сътвори чудото. Момчетата на Акрапович показаха, че имат духа да го сторят и колкото и трудно препятствие да е Страсбург, те не се плашат от него. Дали ще успеят да го прескочат, ще разберем съвсем скоро.