Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров - Херо заяви, че "орлите" ще играят атакуващ и открит футбол в предстоящия мач с Истанбул Башакшехир от група С на турнира Лига Европа.

Двубоят е в четвъртък на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, а победа ще класира българския шампион за следващия етап на състезанието.

Съперникът на Лудогорец пристига без най-големите си звезди

"Надявам се тактиката, която ще изберем за мача, да бъде печеливша. Това е част от работата на всеки треньорски екип. За нас е важен крайният резултат. В домакинските мачове опитваме да играем нападателен и открит футбол, така че така ще бъде и утре", заяви Димитров.

"Още преди първия мач казаХ, че Истанбул Башакшехир е изключително силен отбор с огромна дълбочина в състава, който може да си позволи да прави големи ротации. Преди първия ни мач с тях те победиха Фенербахче с 3:2, а сега победиха и Галатасарай с 5:1, което говори за нивото и качеството на този състав. Те имат своите шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа и мисля, че утре ще излязат да играят атакуващ футбол. Те са тези, които трябва да спечелят на всяка цена утре. За нас и равният е добър резултат, но смятам, че ще се получи двуостър мач. Няма да изневерим на стила си в домакинските мачове. Знам, че имат някакви проблеми по състава, но те имат огромна дълбочина. Предстои ни определено много труден мач, но се надявам да спечелим", коментира старши треньорът на Лудогорец.

"В тактическо отношение този мач ще бъде малко по-различен от предишния. В първия мач резултатът не бе от такова значение, докато сега залогът е изключително голям - ние трябва да спечелим, за да се класираме, а те трябва да спечелят, за да имат някакви шансове да продължат. Това ме кара да мисля, че сега напрежението е доста по-голямо от първия мач. Всички в отбора са здрави и се надявам да излезем в оптимален състав. Нямаме проблеми от такова естество. Надявам се можем да излезем в оптимален състав", добави Димитър Димитров.