Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров е доволен от привличането на последното ново попълнение на тима Рафаел Форстър, въпреки че не е участвал в процеса по селектирането му за "орлите". 

"Радвам се, че подписахме с играч като Рафаел Форстър. Знаете, че нашият отбор беше напуснат от няколко основни играчи и съм говорил на тази тема, че трябва да намерим достойни заместници." 

Форстър: Лудогорец е най-големият клуб в България

"Радвам се, че Рафаел се съгласи да играе при нас. Той е футболист с качества и възможности, доказал го е неведнъж, надявам се да го покаже и сега. Аз когато дойдох, той беше вече с подписан договор. Но съм се запознал с качествата и потенциала му, на мен лично ми харесва. Надявам се на още нови играчи, но времето е малко", заяви Херо.

Бразилецът може да дебютира още срещу Левски на 6 септември на "Герена". Но наставникът разкри, че всичко зависи от това, дали е достатъчно добре подготвен, за да играе срещу "сините".  

Лудогорец прави нов трансферен ход

"Всичко зависи от функционалното му състояние, ако е готов, още срещу Левски да се появи, но всичко ще зависи от състоянието му. Има психологическа нагласа да бием Левски, ние отиваме в София с такава цел и именно с такава нагласа", сподели Херо и говори за предстоящия мач с Истанбул Башакшехир от Лига Европа.  

"Изпратихме емисари, които гледаха Истанбул Башакшехир, силен и качествен отбор са, с много силни футболисти. Но в тази фаза на турнира слаби отбори няма и трябва да покажем максимално качествата си, за да се борим с толкова класен съперник", завърши Димитров.