Полузащитникът на Судува Повилас Леймонас е категоричен, че литовците няма да се откажат, въпреки поражението с 0:2 от Лудогорец в първия плейоф за класиране в Лига Европа.

Херо стартира ударно с Лудогорец, срина бетона на Судува

"Беше много тежко. Лудогорец е отбор от много високо ниво, добре подготвен, игра зряло и тактически много добре организирано. Просто бяха по-добри от нас в този мач, но има и реванш. Не свеждаме глави, ще се борим до края", заяви Леймонас след срещата на "Лудогорец Арена" снощи.

Старши треньорът Владимир Чебурин също остава оптимист.
"През първото полувреме играхме добре. Знаехме силните страни на Лудогорец и затова избрахме по-затворена тактика с контраатаки. През първото полувреме се справихме добре. Имахме и някои възможности при статични положения пред вратата на противника, но не се възползвахме.

След почивката българите заиграха по-бързо, атакуваха на по-широк фронт и ни затрудниха допълнително. Мисля, че направихме добър мач, но за съжаление допуснахме два гола. Това прави задачата ни за реванша по-сложна, но не и неизпълнима. Надяваме се на по-добро представяне и на победа в Литва, която да ни позволи да продължим напред", каза Чебурин.

Литовските медии пък отбелязват превъзходството на Лудогорец и отчитат, че загубата е можело да бъде и по-тежка.

"Судува на издържа на натиска на българския шампион през второто полувреме", пише местното издание "Делфи".

Литовските медии коментират, че защитата на Судува е удържала геройски обсадата на вратата си в първия час, но след това класата на Лудогорец все пак е натежала.

"Судува беше принуден да се защитава през цялата среща и допусна два гола, като в края дори можеше да бъде наказан по-жестоко", отбелязва "Алфа".

Загубата от 0:2 почти сигурно означава отпадане, изтъкват местните коментатори. "Мечтата се срина в Разград. Судува остана само с теоретичните надежди", пише tv3.lt.