Авторът на второто попадение за Малмьо срещу Лудогорец снощи Йо Инге Бергет заяви, че преднината от 2:0 им дава енергия и увереност. Шведите доминираха почти през цялата среща и спечелиха комфортно, което ще им позволи да бъдат в по-добрата позиция за реванша.

"Дава ни много енергия. Чувстваме, че сме по-добрият отбор, казва още норвежкият халф пред телевизия C More. Реваншът в България е идния вторник, което Бергет коментира така: Направихме наистина добър домакински мач и сега сме на половината път. Това ни дава много сили след 2:0. Мачът беше тежък за нас, но беше тежък и за тях, добавя здравенякът.

През 2014-а и през 2015- година при предишните участия на Малмьо в групите на Шампионската лига небесносините елиминираха по-високо котираните от тях отбори на Селтик (Шотландия), РБ Залцбург и в двете години, както и Спарта (Прага).

"Тогава е лесно да се повярва, че българският Лудогорец е една от най -лесните последни пречки, които Малмьо може да пожелае през годините. Но с един местен милиардер зад гърба си, клубът от малкия Разград се превърна в силен фактор в българския футбол за кратко време. Така че никой в Швеция не се успокоява.

Датският капитан на тима Андреас Кристиансен удари гредата след малко повече от четвърт час, а 10 минути след това дойде и първото попадение.

"Бяхме много по-близо до 3:0, отколкото си мислех. Мисля, че в този мач всичко с нашата игра беше наред. Наясно бях, че ще трябва да се раздадем и мисля, че го направихме така, както се изискваше от нас, заяви капитанът Андерс Кристиансен.