Българският шампион Лудогорец ще изиграе днес реванша си срещу Жалгирис във Вилнюс от плейофа за влизане в групите на турнира Лига Европа. „Орлите“ имат преднина от 1:0 от първия мач.

Един от най-любопитните варианти пред разградчани, ако влязат в групите, ще бъде да се паднат заедно с Арсенал, Фейенорд и Фенербахче. Звучи като Шампионска лига, но не е, а е Лига Европа. Вече се чуха гласове, че „орлите“ ще е по-добре да играят в групите на третия по сила турнир – Лига на конференциите, тъй като разликите във финансите са малки, там съперниците са по-слаби, Лудогорец би събрал повече точки, евентуално би играл в Европа и на пролет, и най-основното – би натрупал по-голям коефициент, което е важно и за „орлите“, и за българския футбол.

Антон Узунов
12 снимки

Но престижът е друго нещо. А за Лудогорец ще е много по-похвално да играе с отбори като Арсенал, Фенербахче и Фейенорд, отколкото със съперници като Балкани от Косово или Шкупи от Северна Македония.

Само ще споменем какво има в урните за жребия за Лига Европа, който е утре в Истанбул. В първа са Рома, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Лацио, Брага и Цървена звезда. Във втора урна са Фейенорд, Рен, Гент, Монако и Реал Сосиедад. В трета, където навярно ще е Лудогорец, са Карабах, Малмьо, Бетис, Мидтиланд, Ференцварош и Унион Берлин. Дори в последната, четвърта урна, има солидни тимове като Фенербахче, Нант, ХИК Хелзинки, Щурм Грац, АЕК Ларнака, Хартс и Юнион Сент Жилоаз.

Антон Узунов
14 снимки

Така че всички тези отбори няма как да не изкушават Лудогорец. Да, „орлите“ трудно ще натрупат точки в тази кампания може дори отново да не запишат победа, но пък в Разград могат да дойдат фигури като Роналдо, Варан и Каземиро с Манчестър Юнайтед, като Жозе Моуриньо и Пауло Дибала с Рома, като Микел Артета и Габриел Жезус с Арсенал, като Давид Силва с Реал Сосиедад и т.н.

„Мач Телеграф“