Големият герой на Лудогорец Козмин Моци залужи поредна чест с изявите си. По време на мача на разградчани с Брага в Лига Европа снощи той реализира гол и беше със страхотни изяви, което му отреди място в идеалната единадесеторка на УЕФА за изминалия кръг в Лига Европа. 

Румънецът е един от двамата централни защитници в този състав. Другият е Байрам Яшаница от албанския Шкендербеу. Неговият тим успя да опази чиста мрежа в голямата битка с Партизан в Белград. 

Ето и какво написаха от УЕФА за представянето на Моци в битката с Брага: 

"32-годишният защитник на Лудогорец е с най-високи показатели в нашата класация от играчите на този пост за седмицата. Това се дължи на гола му срещу Брага, както и на това, че тимът му опази чиста мрежа."

"Моци се отличи още с десет изчиствания на топката, а неговите 16 успешни действия в защита помогнаха много за това да поведе тима си в отбранителната линия", написаха от УЕФА на сайта си. 

Ето и кои са всички в идеалната единадесеторка на УЕФА за третия кръг в Лига Европа: 

Вратар: Янис Анестис (АЕК)

Защитници: Козмин Моци (Лудогорец), Алберто де ла Бела (Реал Сосиедад), Байрам Яшаница (Шкендербеу), Дмитрий Шомко (Астана);

Полузащитници: Емилиано Ригони (Зенит), Сергей Милинкович-Савич (Лацио), Чаби Прието (Реал Сосиедад), Йосип Иличич (Аталанта);

Нападатели: Вилиан Хосе (Реал Сосиедад), Жуниор Кабананга (Астана).